ETKİNLİKLER

5-8 Nisan 2018 - 9. Alaçatı Ot Festivali
Festival kapsamında düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. Birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle dolu dolu geçen festivalin korteji renkli görüntülere sahne olmakta, korteje yüzlerce kişi eşlik etmektedir. Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenlenmektedir.
kortej-13jpg-12-04-2017-11-55-00jpg_05-02-2018_13-16-32.jpg
Tüm Etkinler

Ovacık

'Türkiye'nin Toskana'sı: Ovacık

Çeşme otobanının sonunda yolun her iki yönünü de kaplayan Ovacık, adından da anlaşılabileceği gibi büyük oranda tarım yapılan ovalardan oluşuyor. Kuzey, batı ve güney yönlerinden panaromik olarak deniz gören Ovacık, üzüm bağları, enginar ve kavun tarlalarıyla birlikte mavi ve yeşili kucak kucağa sunuyor. Çeşme bölgesine özgü kireçli toprak yapısı ve yarımadaya özgü Gerence rüzgarının esintisini buluşturan karakteristik aromasıyla üzümü ve ondan elde edilen şaraplarıyla hayli rağbet gören Ovacık'a gitmişken, kış aylarına kadar bozulmadığı için 'kış kavunu' adını alan Çeşme kavununu da mutlaka deneyin. "Padişah adaklığı" olarak da bilinen Sakız koyununun Çeşme'de en çok yetiştiği bölge olan Ovacık'a gitmişken Sakız koyununu da görmek isteyebilirsiniz.